Skutočný otec

Každý muž sa môže stať otcom, každý muž môže vytvoriť nový život a novú rodinu, ale nie každý muž sa o ňu dokáže správne postarať. Skutočný otec nie je ten, kto dokáže zarobiť toľko peňazí, aby mohol svojim deťom a manželke kúpiť drahé darčeky a dvakrát do roka ich vziať na dovolenku.
 
Skutočný otec nie je ten, kto zarába dosť peňazí, kupuje svojej rodine tie najexkluzívnejšie veci a má peniaze na všetko, čo jeho partnerka alebo deti potrebujú. Skutočný otec je človek, ktorý vie, že rodina je na prvom mieste. Skutočný otec je ten, kto je tu vždy pre svoju rodinu a neopustí ju v momente, keď sa vyskytne problém. On je ten, kto neodstúpi a nenechá rodinu, aby sa s tým vyrovnala sama.
Niekto, kto sa nikdy a za nič nevzdá svojej rodiny a robí všetko pre to, aby ju udržal pohromade a miloval.
Skutočný otec chce venovať svoj čas a energiu svojej rodine, aj keď je unavený a má pocit, že chce mať na chrbte celý svet. Skutočný otec je ochotný prinášať obete a kompromisy, aby zabezpečil šťastie svojej rodiny. Ten, kto učí svoje deti, čo je to nezištná láska a podpora.
Skutočný otec je živým príkladom toho, ako sa správať k žene, k matke. Ten, kto sa k nej správa s úctou, láskavosťou, veľkorysosťou a láskou. Skutočný otec učí svoje deti láskavosti, trpezlivosti, čestnosti a vernosti. Ten, kto nikdy neklame a nemanipuluje so svojou rodinou ani s nikým iným. Ten, kto učí svoje deti budovať zdravé vzťahy založené na dôvere a úcte.
Skutočný otec ide svojim deťom príkladom a učí ich, čo znamená dobre sa správať k druhým. O členoch rodiny nikdy nehovorí ako o “neschopných”, “slabých”, “hlúpych”, “zbytočných” atď. Nikdy si nedovolí stratiť chladnú hlavu do takej miery, aby sa jeho rodina cítila ohrozená. Skutočný, milujúci otec vie, čo má jeho dieťa najradšej. Čo má rád, čo nemá rád, aké sú jeho sny, túžby a predstavy o živote.
Skutočný otec nikdy nedovolí, aby jeho vlastné problémy stáli v ceste šťastiu jeho detí. Skutočný otec považuje svoju rodinu za najdôležitejší poklad vo svojom živote a vie, že žiadny problém, žiadna hádka ani nedorozumenie nemôže zničiť túto posvätnú jednotku. Cíti, že neexistuje väčšia láska, ako je láska k jeho rodine.

Related Articles